/RCS & RDS | Cutremur la DIGI. Demisie-șoc de ultimă oră

RCS & RDS | Cutremur la DIGI. Demisie-șoc de ultimă oră

RCS & RDS | DIGI | Lovitură pentru gigantul de telecomunicații RCS & RDS. Conform unui comunicat oficial postat pe Bursa de Valori București, Ioan Bendei a demisionat din funcția de administrator al RCS & RDS.

RCS & RDS | DIGI | Ioan Bendei era membru executiv al board-ului companiei încă din din 1996.

Redăm mai jos comunicatul remis prin Bursa de Valori București:

“DEMISIA DL. BENDEI IOAN CA ADMINISTRATOR AL RCS & RDS S.A. Data Publicare: 05.02.2019 18:50:26 Cod IRIS: D8FF7

Evenimente importante de raportat: Demisia domnului Ioan Bendei din functia de administrator al RCS & RDS S.A., filiala din Romania a Societatii

Societatea doreste sa isi informeze actionarii si investitorii ca, pe data de 5 februarie 2019, Consiliul de administratie al filialei Societatii din Romania, RCS & RDS S.A. – “RCS&RDS”) a fost informat cu privire la demisia domnului Ioan Bendei (Vicepresedinte si administrator executiv in cadrul consiliului de administratie), care a decis, din motive personale, sa renunte la pozitia detinuta in cadrul Consiliului de administratie al RCS&RDS. Demisia a fost inregistrata marti, 5 februarie 2019, data incepand cu care domnul Ioan Bendei nu va mai detine o pozitie de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS.

Consiliul de administratie al RCS&RDS va convoca Adunarea Generala a Actionarilor (A.G.A.) RCS&RDS pentru a desemna un nou membru in cadrul consiliului de administratie. Pana la decizia finala a A.G.A. societatii RCS&RDS, Dan Ionita (40 de ani), director financiar al RCS&RDS si al Societatii, va fi cel de-al cincilea membru al consiliului de administratie al RCS&RDS, cu mandat interimar.

Din Consiliul de Administratie al RCS&RDS mai fac parte Serghei Bulgac (Presedinte), Valentin Popoviciu (Vicepresedinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) si Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

Societatea ii multumeste domnului Ioan Bendei pentru aportul consistent la dezvoltarea RCS&RDS. Prin eforturile sale, alaturi de echipa de administratori ai RCS&RDS, aceasta societate a ajuns una dintre cele mai dinamice companii antreprenoriale din Romania si liderul pietei locale de servicii de cablu tv si internet. Ioan Bendei (61 de ani) a fost Vicepresedinte si administrator executiv in cadrul RCS&RDS, parcursul sau profesional fiind legat de infiintarea si evolutia RCS&RDS pe piata romaneasca”.

Luna trecută, atât fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, cât și Ioan Bendei, fost director RCS & RDS, au fost condamnați de Tribunalul București la câte patru ani de închisoare în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, decizia nefiind însă definitivă, a scris profit.ro.

În urmă cu doi ani, compania RCS&RDS, Serghei Bulgac, director general, și mai multe persoane din conducerea companiei, alături de Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost trimiși în judecată de DNA, fiind acuzați de operațiuni financiare ilegale. Procurorii au pus sechestru de peste 13 milioane lei pe bunurile companiei.